Skip to main content
Geen onderdeel van een categorie

Wethouder Berkhout bezoekt INTOS in nieuwbouw

By 12 oktober 2021No Comments

Op woensdag 6 oktober bezocht wethouder Robbert Berkhout het bedrijf INTOS in de Waarderpolder. INTOS is gespecialiseerd in maatwerk inrichting en binnen afbouw. Het bedrijf produceert voor diverse industrieën. Wereldwijd vind je op luchthavens, grote kantoorpanden, in de zorg en in laboratoria het vakwerk van INTOS terug.

In 1991 startte oprichter Theo Spanjaart met INTOS interieurmakers. Inmiddels is het bedrijf uitgegroeid tot een bedrijf met 160 medewerkers. Deze zomer vierde INTOS het 30-jarig bestaan van het bedrijf. In dit jubileumjaar werd ook de nieuwbouw aan de Waarderweg voltooid.

In het vernieuwde pand aan de Waarderweg werd de wethouder Economie, Mobiliteit en Duurzaamheid samen met enkele collega’s van Gemeente Haarlem en Parkmanagement Waarderpolder ontvangen door INTOS oprichter Theo Spanjaart en Hans Matze, Operations Director en Partner bij INTOS.

Nieuwbouw aan de Waarderweg

Sinds 1996 is INTOS gevestigd aan het huidige pand aan de Waarderweg. In 2016 werd ook het naastgelegen pand gekocht. Momenteel worden de laatste werkzaamheden voor de nieuwbouw afgerond. Daarmee worden beide gebouwen volledig samengevoegd en is extra kantoorruimte gerealiseerd.

De nieuwe voorgevel van het bedrijf levert veel positieve reacties uit de omgeving. Ook INTOS is er trots op: niet alleen zijn ze blij met de uitstraling, maar óók met het materiaal. De nieuwe gevel van het bedrijf bestaat namelijk voor 99% uit afvalplastic.

Nieuw talent

Bijzonder is het HR-beleid van het bedrijf. Medewerkers bij INTOS werken in zelfstandig opererende teams die verantwoordelijk zijn voor eigen projecten. Dat zorgt voor zelfstandigheid en betrokkenheid. Bij de diverse projecten werkt INTOS ook veel samen met andere bedrijven uit de Waarderpolder. INTOS is inmiddels uitgegroeid tot een bedrijf met 160 medewerkers, met een kenmerkende manier van werken; gezellig, betrokken en familiair.

Goede medewerkers moet je zelf opleiden, vindt INTOS. Daarom heeft het bedrijf een eigen ontwikkelingsprogramma opgesteld voor haar medewerkers. Het bedrijf heeft contact met diverse onderwijsinstellingen om zich te verbinden aan stagiairs en jong talent. Toch ervaart INTOS dat een goede verbinding krijgen met het onderwijs een uitdaging blijft.

In 2018 en 2019 deed INTOS mee aan de Dag van de Ondernemer. Het bedrijf kreeg toen een groep docenten uit het regionale onderwijs op bezoek om nieuwe verbindingen te leggen en samen te werken.

Bouwen in de Noordkop

In 2019 kocht INTOS een kavel in de Noordkop van de Waarderpolder. Het bedrijf gaat op de kavel in de Noordkop een nieuwe productiehal bouwen, als aanvulling op het huidige pand aan de Waarderweg. Tijdens het bezoek werd ook gesproken over de bouwplannen op deze kavel. Nu de verbouwing aan de Waarderweg (bijna) is afgerond, wordt gefocust op de bouw in de Noordkop. INTOS hoopt de tweede helft van 2022 te starten met de bouw.

Na een mooi gesprek over de diverse ontwikkelingen bij INTOS, kreeg de wethouder en gezelschap een rondleiding door het indrukwekkende bedrijf. Daarbij werden de rest van de nieuwbouw en de diverse projecten en werkzaamheden in de werkplaats getoond. Wethouder Robbert Berkhout bedankte INTOS voor de gastvrijheid en het goede gesprek. Daarmee werd het bezoek afgesloten.

Direct
regelen