Corona

Ook de ondernemers en medewerkers op Waarderpolder Haarlem Business Park ondervinden de gevolgen van corona. Het covid-19 virus kan directe gevolgen hebben op de productie of dienstverlening van jouw bedrijf. Maar ook de impact op de medewerkers is groot. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de overgang naar thuiswerken of het thuis moeten blijven bij klachten. Op deze pagina vind je relevante informatie over coronatesten in de Waarderpolder en de diverse ondernemersregelingen.

Testen in de Waarderpolder

De Waarderpolder heeft verschillende corona testlocaties. Parkmanagement staat in contact met de organisatoren van de onderstaande testlocaties om de bereikbaarheid van de omliggende bedrijven te waarborgen. Daarvoor zijn verschillende afspraken gemaakt. Heb je vragen? Neem contact op met Parkmanagement Waarderpolder via info@waarderpolder.nl

Particulier testen voor bedrijven

Parkeergarage IKEA Haarlem
Laan van Decima 1
2031 CX, Haarlem

Parkmanagement Waarderpolder heeft met het bedrijf Corona Testspot (CTS) gesproken over de noodzaak voor bedrijven om medewerkers snel te kunnen testen op het covid-19 virus. Daarom is voor bedrijven in de Waarderpolder een teststraat opgezet in de parkeergarage van IKEA Haarlem.

Werkgevers kunnen vouchers voor de coronatesten kopen. Met de bedrijf vouchercode kunnen op factuurbasis coronatesten worden geboekt voor de medewerkers. Ook particulieren zonder vouchercode kunnen een test boeken.

CTS biedt twee verschillende tests aan:

  • De antigeen sneltest. Met deze test ontvang je binnen 4 uur de uitslag.
    Kosten: € 79,95 per test (btw vrijgesteld, staffelkorting bij meerdere tests)
    Wordt de medewerker positief getest, dan wordt een PCR test aangeraden ter verificatie.
  • De PCR test. Deze testvorm wordt ook bij de GGD teststraten gebruikt. Je ontvangt dezelfde dag (voor 00.00 uur) de uitslag.
    Kosten: € 139,95 per test (btw vrijgesteld, staffelkorting bij meerdere tests)

Meer informatie

Klik hier voor meer informatie over (het boeken van) de antigeen sneltest.

Klik hier voor meer informatie over (het boeken van) de PCR test.

Naar coronatestspot.nl

Covid Sneltest Straat

Jan van Krimpenweg 17B
2031 CE, Haarlem

Covid Sneltest Straat is een initiatief van Lead Healthcare, een zorgbedrijf waarbij ruim 500 zorgprofessionals werkzaam zijn. De Sneltest Straat in de Waarderpolder is één van de 20 locaties in Nederland.

De Covid sneltest wordt afgenomen door gekwalificeerde zorgprofessionals. Binnen 15 minuten is de testuitslag bekend.
De kosten voor een COVID-19 Sneltest bedragen normaliter €99,- excl. btw per test. Voor ondernemers in de Waarderpolder worden scherpe voorwaarden gehanteerd (30-40% kortingsmogelijkheden afhankelijk van specifieke vraag).

Bedrijven hoeven vooraf geen vouchers in te kopen (op voorraad). Je ontvangt achteraf een factuur van het aantal tests dat is afgenomen. De Sneltest Straat is 7 dagen per week geopend. Ook kan er op locatie getest worden. 

Ook is het mogelijk een reiscertificaat te ontvangen bij de testuitslag.

Voor maatwerk afspraken kunnen bedrijven contact opnemen met:
Koen Lasschuit via 06-22321715.

Naar covidsnelteststraat.nl

Klik hier voor de informatiesheet van Covid Sneltest Straat.

Corona regelingen voor ondernemers

Webpagina gemeente Haarlem

Het kabinet biedt een steunpakket voor mkbondernemers, zzp’ers en grootwinkelbedrijven. Het steunpakket moet ervoor zorgen dat bedrijven hun personeel kunnen doorbetalen en biedt zelfstandigen een overbrugging. De gemeente Haarlem biedt daarnaast een aantal aanvullende lokale maatregelen om Haarlemse ondernemers nog meer bij te staan in deze moeilijke tijd.

Kijk op de corona webpagina van gemeente Haarlem voor de lokale maatregelen voor ondernemers en de meest actuele informatie.

Naar de website

Tozo 3 & Tozo 4

Ondernemers die als gevolg van de coronacrisis liquiditeitsproblemen hebben, komen mogelijk in aanmerking voor de Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (TOZO). Deze overbruggingsregeling is verlengd tot 1 juli 2021.

Tozo 3 ging in per 1 oktober 2020 en loopt tot en met 31 maart 2021. Tozo 4 loopt van 1 april 2021 tot en met 30 juni 2021.

Lees verder & vraag aan

Steunpakket van de Rijksoverheid

De economische en maatschappelijke gevolgen van het coronavirus zijn in Nederland voor iedereen voelbaar. Daarom is er een steun- en herstelpakket met tijdelijke financiële regelingen, waarmee de Rijksoverheid kleine en grote bedrijven en zelfstandig ondernemers helpt. Bezoek de website van Rijksoverheid om te zien voor welke regelingen je in aanmerking komt.

Naar Rijksoverheid.nl

Altijd op de hoogte met onze e-mailnieuwsbrief